Vælg din nye parasol med disse råd

Vælg din nye parasol med disse råd

SPONSORERET:

Går du sommeren i møde med ønsket om en ny parasol til haven eller terrassen, så er der nogle gode råd, du med fordel kan følge, inden du køber drømmeparasollen. Det kan nemlig være svært at finde ud af, hvilken parasol man skal vælge, fordi der er så mange forskellige mærker, modeller, farver og kvaliteter at vælge mellem. 

Find den type parasol, der passer til dit hjem

Når du skal vælge parasol, kan du som noget af det første beslutte dig for, om det skal være en almindelig parasol eller en hængeparasol. En almindelig parasol kan ofte købes med krank, så den kan vippe, men den er ofte mindre end en hængeparasol. Derfor skal du bestemme dig for, hvilke skyggebehov du har. Har du en mindre terrasse eller altan, skal det måske være en almindelig parasol, der ikke fylder nær så meget som en hængeparasol. Hængeparasoller er i de senere år blevet meget populære, fordi de både er flotte, robuste og fleksilel. Basen og hovedstangen er placeret væk fra det ønskede skyggeområde, og derfor kan du sætte parasollen op der, hvor du ønsker. En hængeparasol er altså for dig, der vil have det maksimale ud af din parasol. 

Find det rette farve- og materialevalg 

Vælger du en hængeparasol, vil de fleste være firkantet, mens en almindelig parasol ofte har mere end fire kanter. Har du et bestemt hjørne, som parasollen skal passe ind i, kan du med fordel vælge den form, der passer bedst. Derudover findes der et hav af forskellige farver og kvaliteter, du kan vælge til din parasol. Nogle ønsker en mørk parasol, mens andre ønsker en lysere farve. Vælger du en lys parasol, skal du have for øje, at den hurtigere kan se beskidt ud. Modsat kan en mørk parasol hurtigere blive bleget af solen. Parasollers baser og hovedstænger findes også i forskellige materialer. Nogle produceres i plast eller metal, mens andre produceres i træ. Vælger du en større og tungere parasol, som en hængeparasol ofte er, er det vigtigt, at du køber en parasolfod, der kan bære parasollens vægt, så den ikke blæser væk eller vælter. 

Læs forbrugertests og anmeldelser inden køb

Inden du køber din nye parasol, kan det være en god idé at undersøge anmeldelser af både forhandleren og produktet. Ved anmeldelser af produktet kan man ofte læse om, hvordan kvaliteten er på det pågældende produkt, ligesom man ofte også vil kunne læse om funktionerne. Mange produktanmeldelser sammenligner også priser, og derfor kan du holde øje med tilbud og måske være heldig at spare penge.