Tre gode råd til dit barns forårs- og sommergarderobe

Tre gode råd til dit barns forårs- og sommergarderobe

SPONSORERET:

Med det omskiftelige vejr vi har i Danmark, er det snart nødvendigt at købe nyt tøj til sit barn ved hver ny sæson. Og man kan ikke bruge tøjet fra året før da de små poder formentlig allerede er vokset ud af det. Men det er efterhånden et velkendt faktum, at det ikke er særlig godt for planeten at købe nyt tøj hele tiden. Men hvordan sørger man så for at børnene hele tiden har tøj at gå i? Det kommer der her en kort guide til, så du kan fylde dit barns tøjskab på den mest bæredygtige måde.

Køb økologisk

Hvis du endelig skal ud og købe nyt tøj, er det en rigtig god idé at investere i økologisk tøj til dit barn. By Green Cotton er et af de miljøbevidste brands, der går op i socialt ansvar og bæredygtighed. Inde på deres hjemmeside kan du tilmed finde en kategori der hedder Zero Waste, hvor tøjet er lavet af resterne fra metervarerne af deres andre kollektioner. På den måde kan du købe nyt tøj til dit barn, uden at det skal gå ud over miljøet.

Køb genbrug

Et rigtig godt alternativ er derimod at købe brugt børnetøj. Der er utallige butikker, loppemarkeder og loppesupermarkeder, hvor du kan finde secondhand tøj til børn, og de fleste steder er tøjet stadig i rigtig god stand. Derudover findes der også flere online butikker der sælger brugt børnetøj, og du kan også kigge på de mange profiler på sociale medier der sælger brugt tøj til store og små. Det er ikke kun godt for miljøet, men kan også være en rigtig velkommen gave for din pengepung.

Bytte, bytte købmand

Hvis I er flere i din vennekreds eller i din familie der har fået børn, kan det også være en rigtig god idé at lave en byttedag, hvor I finder alt det gamle børnetøj I ikke selv bruger frem, og simpelthen bytter med hinanden. Nu I er i gang, kan I ligeledes gøre det med jeres eget tøj, da ting man selv er træt af at kigge på, sagtens kan få nyt liv hos en veninde. Hvis I ikke kan finde tid til en byttedag, kan I for eksempel aftale at I donerer gammelt tøj som jeres børn er vokset ud af, til den næste i rækken. På den måde har I også sikret jer tøj til små søskende der eventuelt skulle komme i den nærmeste fremtid.