Så meget bruger danskerne på julegaver

SPONSORERET:

Dette indhold er sponsoreret

Hver eneste dansker bruger i gennemsnit 3.000 kr. alene på gaver, når julen står for døren. Der er for alvor dømt forbrugsfest, når julen nærmer sig og danskerne er bestemt ikke nærrige, når det kommer til at bruge penge på den traditionsfyldte højtid. I følge en undersøgelse fra Nordea, så koster julen danskerne i alt 5.130 kr., når man tæller alle omkostninger ved julen med. Julegaver er en kæmpe del af denne pose penge, og i denne artikel går vi over, hvor meget danskerne egentlig talt forbruger, når julen står for døren og der skal købes gaver til de nærmeste. Vi taler først om, hvorvidt 2020 kunne blive det år, hvor danskerne bruger allerflest penge på julehandlen. 2019 var et rigtig godt år for detailhandlerne, men kan det virkelig overgås af 2020, der har været præget af usikkerheder, udbetalte feriepenge og meget andet. Til sidst kigger vi på, hvordan onlinehandlen i 2020 virkelig er eksploderet og vækster med raketfart. Læs med og bliv klogere på danskernes forbrugsvaner i julehandlen, og hvad vi kan se frem til i den nært forestående forbrugsfest.

Kommer 2020 til at slå danskernes julehandel i 2019?

2019 var et rigtig godt år for de danske detailhandlere, hvor flere brancher kunne melde om rekordsalg og særdeles stor interesse. Danskerne er bestemt ikke nærige, når det kommer til at købe julegaver og derfor er spørgsmålet så også nu, hvorledes 2020 kommer til at overgå det forgangne år på omsætning og antal transaktioner. Meget kunne måske tyde på det, selvom 2020 ved gud har været et begivenhedsrigt og adfærdsændrende år. For danskerne har nemlig i gennemsnit fået mange flere penge udbetalt, da regeringen besluttede at udbetale en del af de indefrosne feriepenge, som danskerne det oparbejdede i forbindelse med overgangen til det nye ferieår. Desuden har heller ikke alle danskere været på sommerferie eller efterårsferie i år, og det kan netop gøre, at man nu bruger lidt flere penge på lidt større julegaver i år. Derfor er det ikke usandsynligt, at 2020 kan sætte flere salgsrekorder i julehandlen. 

Online handel har taget fart i 2020 – omstændighederne i betragtning

Da landet lukkede ned og butikker blev beordret lukkede, var onlinehandlen pludselig det eneste alternativ til at shoppe. Det har været en af de største grunde til at onlinehandlen i 2020 for alvor har taget fart trods de kedelige omstændigheder. Desuden er danskerne også blevet mere vant til at handle på nettet, og derfor kunne 2020 godt blive året, hvor deres bruges hidtil usete beløb på den danske jul.