Retro og genbrug vinder ind

Retro og genbrug vinder ind

SPONSORERET:

I disse år vinder genbrug og retro rigtig meget ind blandt danskerne. Vi er blevet meget bevidste om, at genbrug både er godt for miljøet, men ikke mindst at det også kan give vores indretning noget anderledes og et mere personligt udtryk. Genbrugsmøbler og materialer, som kan genanvendes, har ikke mindst noget patina over sig, som giver et rustik udtryk, men det kan også spille rigtig godt op imod de ellers meget moderne og hvide møbler, som mange danskere i dag indretter deres bolig med. Nogle vælger at gøre det selv og selv bygge møbler eller andre ting ud af genbrugsmaterialer. Andre vælger den lidt nemmere vej og køber færdige møbler eller retro ting, som kan pynte i hjemmet sammen med en masse andet nips eller møbler. www.kabeltromlen.dk laver borde ud af brugte og gamle kabeltromler.

De laver både spiseborde og sofaborde, som er rustikke med forarbejdet på en måde, så de fremstår lækre, men som samtidig bevarer den unikke stil og patina, som disse tromler har fået i de år og den tid, som de er blevet brugt ude i verden. En bord lavet ud af kabeltromler kan være det perfekte runde spisebord. Det runde spisebord skaber hygge og samvær på en helt anden måde, end firkantede og aflange spiseborde gør. Hvis du kunne tænke dig et meget anderledes men stadig nordisk og moderne spisebord, kan et bord, som er lavet af kabeltromler være en rigtig god mulighed. De skaber en anderledes tvist i din bolig, og så vil der altid være unikke steder på bordet, som du ikke har opdaget før. En bord ud af genbrugstræ som for eksempel kabeltromler kan altså være lige så meget en skulptur i din bolig, som det er et spisebord.

Miks nyt og gammelt

Et miks af nye og gamle ting kan skabe et rigtig flot udtryk, fordi man blander noget med en historie med noget stilrent og moderne. Men hvordan finder man så lige de gamle og unikke ting, som kan give det sidste til boligindretningen? Der er rigtig mange, som både er på udkig efter og sælger retro ting. Retroting kan være mange ting, og derfor kan man også gøre op med sig selv, hvad det er for en stil eller nogle ting, som man gerne vil have. Om det er møbler, nipsting eller gryder og pander fra 1970’erne. Der findes næsten ikke grænser for, hvad der kan findes brugt, og som kan bruges, som det er eller laves om til noget nyt med en ny funktion, men hvor det gamle udtryk stadig er bevaret.

Det handler nogle gange bare om tålmodighed, hvis man vil finde de helt rigtige og perfekte retro ting og møbler. Det er også nogle gange det, som gør det sjovt, fordi det bliver til en jagt og noget, som man hele tiden er på udkig efter. Nogle gange dukker det op lige foran næsen for en, og andre gange er det en ren tilfældighed, at man finder det helt perfekte møbel, spisebord eller den perfekte retrolampe.