Retro kan give sjæl og varme

Retro kan give sjæl og varme

SPONSORERET:

Retro vinder rigtigt stort indpas i de danske hjem disse år. Flere og flere vender blikket mod 90’ernes farverige stil og integrerer det i dag i moderne og nordiske hjem. Retroting og loppefund generelt kan give noget varme og sjæl til boligen. For mange danskere er retro det rene nostalgi, og det kan lede tankerne og følelserne tilbage til barndommen eller måske til bedsteforældrenes hjem, hvor hygge altid var et samlings- og omdrejningspunkt. Næsten alle mennesker uanset alder kan nikke genkende til en, følelse de får, når de ser en retroting, som kan lede tankerne tilbage i tiden.

Retrostilen er helt speciel, og den kan gøre en ellers meget stilren bolig meget mere personlig og varm. Retro forbinder vi ofte med varme og mørke nuancer. Brun, orange og grøn er nogle af de klassiske 70’er farver, som også tit er det, vi tænker på, når vi hører ordet retro. Hvis du gerne vil have mere sjæl og liv ind i din bolig, er retro og genbrug generelt en rigtig god løsning. Det skaber desuden noget unikt, fordi de ting du kan finde ikke kan købes i den lokale boligforretning. Der er altså en minimal risiko for at naboen og veninden to dage efter har nøjagtig den samme vase eller kop, som du netop har købt på et retromarked.

Gå på loppemarked online

Et perfekt sted til at finde sjove og skæve loppefund og ikke mindst retroting er ved at søge på loppemarkeder eller online sider, hvor folk sælger ud fra gemmerne. www.campenauktioner.dk er ét af de steder, hvor du kan finde specielle og gode loppefund, som kan være med til at sætte det sidste prik over i’et i din bolig. Fordelene ved at købe retroting og generelt købe ting på loppemarked er prisen. Du kan tit og ofte finde meget unikke ting, som er forholdsvis billige i forhold til, hvad det er. Nogle vil gerne bare af med de ting, de har og have en smule for det. Andre er godt bevidste om, at de ting de sælger er noget værd og er derfor villige til at vente på, at en køber vil give prisen for det. Retroting er ikke nødvendigvis ligefrem billige, men i forhold til at tingene også har en del af på bagen og er unikke, så kan prisen sagtens retfærdiggøres. Du får trods alt også nogle ting, som du som sagt ikke kan købe alle steder.

De kan bringe minder frem til barndommen eller til bedsteforældrene, og det kan altså være meget mere værd end en masseproduceret hvid vase fra den lokale interiørbutik, hvor der står ti styks magen til på hylden. Det er det unikke og gode ved retroting. Da det er gammelt, er det også begrænset, hvor meget af hver der stadig findes. Det er sjovt, og det er nogle ting, som ikke lige går af mode, fordi de har en historie med sig. Retro og nyt går rigtig godt i spænd sammen. Retrotingene kan endda få de nye og moderne ting til at skinne mere igennem, og så giver det som sagt rigtig meget personlighed og varme i boligen, når en brun 70’er vase pynter i vindueskarmen.