Derfor skal du indbrudssikre din bolig

Derfor skal du indbrudssikre din bolig

SPONSORERET:

Vidste du, at Danmark er det land i EU, som oplever flest indbrud i private boliger? Faktisk har op mod hver 3. dansker haft indbrud i deres hjem, hvilket er en uhyggelig statistik. Indbrud er ikke blot ulovligt, men også en krænkelse af beboernes privatliv og hjem. Det er en foruroligende tanke, at der har været fremmede mennesker i ens bolig, mens man ikke var hjemme, og det skaber utryghed for alle på vejen. Samtidig bliver ens værdigenstande stjålet, hvilket er til stor ærgrelse for ejeren. For eksempel kan man risikere at miste alle sine personlige billeder og dokumenter, hvis det er computeren der bliver stjålet. Det kan også gå ud over arvesmykker med affektionsværdi eller dyr elektronik.

Tyven flytter ind i ferien

Ofte er det i ferieperioder, at indbrudstyvene slår til. Her op til påskeferien tager mange danskere sydpå, og tyvene har derfor frit spil i boligen, hvis den ikke er indbrudssikret. Tænk at komme hjem fra en skøn ferie for så at se, at hele huset er endevendt og værdigenstande stjålet. Det er super ærgerligt, og en meget dårlig afslutning på ferien. Det er derfor vigtigt, at man tænker sig om, før man tager af sted på ferien. Et godt råd er, at få naboen til at holde øje med dit hjem. Det styrker samtidig naboskabet, at I har hinandens ryg i tilfælde af indbrud og lignende. Sørg for at boligen ikke ser komplet forladt ud i ferien, da dette er et tegn til tyven om, at de kan bryde uforstyrret ind.

Køb en tyverialarm

Med en effektiv tyverialarm kan du nemt indbrudssikre din bolig. Du kan få flere forskellige typer tyverialarmer, alt efter hvad der passer til din bolig. Er du i tvivl, så prøv alarmtesten gratis her, for at finde ud af, hvilket alarmsystem der er godt til dig. Det er Bagger Låse som tilbyder gratis test af deres tyverialarmberegner, og de monterer alarmen inden for en uge, så du hurtigt kan føle dig tryg i eget hjem. Med en tyverialarm stresser du tyven. Du vælger desuden selv, hvem der skal få signalet fra tyverialarmen. Det kan være din nabo, familie, din mobil eller en døgnbemandet kontrolcentral som vil kunne sende en vagt derud med det samme. På den måde fungerer tyverialarmen som en effektiv vagthund, der skræmmer tyven væk og tilkalder hjælp.

Gode råd mod indbrud

Med Bagger Låses kampagne, Stop Tyven!, får du en masse smarte råd til, hvordan du gør din bolig uinteressant for tyven. Her kan du se infografikken med de 17 gode råd, som heldigvis er nemme at følge inden du tager på ferie. Rådene går ud på, hvad du konkret kan gøre for, at din bolig ser beboet ud, selvom du er af sted i udlandet. For eksempel er det en god idé at parkere sin bil i indkørslen eller låne vaskestativet ud til naboen. En bil og nyophængt vasketøj i haven er et signal om, at der er nogen hjemme. Få desuden noget af dit lys i boligen til at tænde og slukke af sig selv på udvalgte tidspunkter af dagen, så det ligner, at der er liv i boligen. Følger du disse gode råd og supplerer med en tyverialarm, så er du godt sikret mod indbrud.