Indret stuen uden at bruge en formue

Indret stuen uden at bruge en formue

SPONSORERET:

En af de helt store udfordringer, når det kommer til indretning, er at indrette, uden at det kommer til at koste dig en formue. Nye møbler fra butikkerne – selv fra de mere prisvenlige butikker – er ofte utrolig dyre, hvilket betyder, at studerende, nye boligejere og lignende, sjældent har råd til dem på stående fod. Heldigvis findes der løsninger på denne udfordring, og du kan læse om nogle af dem her. I det følgende finder du nemlig et par gode tips til, hvordan du indretter din stuen, uden at skulle ud og bruge en formue.

Genbrug gamle møbler

Nyt er ikke altid det bedste. Ofte kan det sagtens svare sig at genbruge gamle møbler – særligt økonomisk. Hvis du er træt af din gamle kommode eller spisebord, kan du nemt og enkelt give det et nyt udseende. En god omgang slibning af bordplade kan være alt, der er brug for, for at skabe et helt nyt udtryk. Hvis ikke du ved, hvordan du selv sliber din bordplade, kan du med fordel kontakte en professionel. Det kan også være en ide at male, ompolstre eller tapetsere dine møbler. Mulighederne er mange, og derfor er det bare med at prøve dig frem med dine gamle møbler, så de kommer til at matche din nye indretning.

Køb brugt i stedet for nyt

Hvis du ikke er typen, der er så kreativ eller dygtig med dine hænder, og derfor ikke ved, hvordan du bedst muligt genbruger dine gamle møbler, samtidig med at du ikke har penge nok til at gå i møbelforretninger for at købe nye, kan det være en god ide at gå en tur i genbrug. I genbrugsforretningerne er der altid en god chance for, at du gør et godt fund, som næsten ingen penge koster. Derfor er det oplagt at finde den nærmeste genbrug i stedet for den nærmeste møbelforretning, når du skal have noget nyt til stuen. Ofte er der også lidt mere personlighed over det, som du finder i genbrug, frem for det du finder i møbelforretningerne.

Gør-det-selv

Som noget helt tredje kan du også bygge dine møbler selv, hvis du er den handy og kreative type. Du kan enten vælge at bygge helt fra bunden, eller du kan skabe møbler ud af allerede eksisterende objekter, såsom paller. Når du bygger dine møbler på egen hånd, ender du også med at få møbler, der er lige, som du ønsker dem. Desuden er der heller ikke nogen andre, der har magen til møbler som dig, hvilket er en fordel, hvis du gerne vil have et unikt hjem. Hvis du personligt ikke selv er særlig dygtig med hænderne, kan det være, at du er så heldig at have nogle gode venner, familie eller en kæreste, der vil hjælpe dig med projektet.

Mangler du inspiration til, hvad du skal bygge, eller hvordan du skal bygge det, kan du med fordel søge inspiration på internettet og diverse sider som Pinterest og lignende.