Opgradering af badeværelset? Guide til den store renovering

Opgradering af badeværelset? Guide til den store renovering

SPONSORERET:

At renovere badeværelser siges at være dyrt. Faktisk siger man, at badeværelset ofte er det dyreste rum i huset at renovere. Badeværelset kræver nemlig dyre, professionelle håndværkstimer, både fra murer, vvs’er og elektriker. Alt sammen arbejde som du ofte ikke selv kan klare. Det kræver autoriseret arbejde for at blive gjort ordentligt. Samtidig er produkterne til badeværelset ofte også dyre. Men når det ikke er på arbejdstimerne, man sparer, hvor er det så? Læs med her, hvis du vil have tips til renovering af badeværelse – hvor du sparer penge.

Start med et overblik

Et godt udgangspunkt er at lade dig inspirere af dit nuværende badeværelse. I en tid hvor vi fokuserer mere og mere på genbrug, og at komme væk fra brug-og-smid-væk-kulturen. Her kan det være en hjælp at genbruge. Kan du for eksempel genbruge toilettet? Kan du genbruge klinkerne? Kræver de måske blot et nyt lag maling? Eller kan du måske genbruge bruseren? Ofte behover du ikke smide alt ud, og starte hel på ny. Samtidig er et godt råd at tage udgangspunkt i behov. Hvad er dine krav til det nye badeværelse? Hvad kan du gå på kompromis med? Herefter kan du prøve at matche dine behov med dit budget. Find inspirationen i det nuværende samt dine behov, og du kan få dit drømmebadeværelse.

Shop billigt

Et andet godt råd til dit nye badeværelse er, at du selv køber materialerne. Prisen på dit nye badeværelse er høj, og derfor bør du tage højde for pris på materialer. Dette kan være klinker, håndvaske, afløbsrør eller et armatur. Læs mere her, og undersøg mulighederne for at købe materialerne selv. Det kan nemlig også være noget så simpelt som en håndklædeholder. Her kan du finde et utal af forskellige designs i forskellige prisklasser og forskellige materialer. Skal det for eksempel være i krom, eller skal det være messing eller børstet stål?

Hvad kan du gøre selv?

Selvom denne artikel understreger vigtigheden af professionelt, autoriseret arbejde, så kan du også gøre noget selv. Hermed kan du bruge pengene til at få et nyt badeværelse, som passer til dine drømme. Her er det værd at undersøge, om du ikke selv kan hive badeværelset ned. Fjerner du alle klinker og inventar, så kan din håndværker gå langt hurtigere til værks, end hvis han eller hun selv skal gøre det.

Der er altså flere forskellige muligheder at spare på. Et godt udgangspunkt er genbrug, og at du selv står for at skaffe materialer. Samtidig er det værd at undersøge, om du kan gøre noget af arbejdet selv. Det er vigtigt, at vi lærer at genbruge på grund af klimaudfordringen. Dit badeværelse kan sagtens blive perfekt, selvom du genbruger ting, selv laver noget af arbejdet eller selv skaffer materialer. Det er blot vigtigt, at du også får hjælp af professionelle, så det hele bliver lavet korrekt. Hvis du ikke gør dette, kan du hurtigt skulle lave badeværelset om igen. Samtidig kan du få problemer med rindende vand og fugt.