Fem gode råd til at indrette dit hjem i en retro stil

Fem gode råd til at indrette dit hjem i en retro stil

SPONSORERET:

Dette indhold er sponsoreret

Det er udelukkende kommet mere og mere på måde at indrette sit hjem i en retro stil. Dette står nemlig i stærk kontrast til det minimalistiske look, som man tit finder i skandinaviske lande. Når du vælger at indrette i en retro stil, så benytter du dig af elementer, som engang var på mode og sætter dem i en ny sammenhæng i et moderne hjem, hvor der er sat fokus på elektronik og højteknologiske biler, som du kan læse mere om her. Der er mange forskellige måder at gøre dette på, men i denne artikel får du fem gode råd til, hvordan du kan komme godt i mål med processen.

Sættekasser

Det var for nogle år siden meget moderne at have sættekasser i sit hjem. Dette var små konstellationer af rum, hvori man kunne have mange forskellige små nips ting eller måske flotte glas, som kunne stå og pynte i hjemmet. Dette er kommet på mode igen, dog er der kommet et lille twist på looket. Det er nu blevet moderne at hænge større og mere robuste sættekasser op, hvor man kan have større ting i såsom pæne tallerkner eller bøger. Man kan hænge dem op på væggen, så de fungerer som hylder, og man kan derved skabe et personligt look.

Ubehandlet træ

Ubehandlet træ er blevet mere og mere moderne. Det er en flot kontrast, når man vælger ubehandlet træ til for eksempel stål eller flot læder. Det ubehandlede træ kan man finde hos mange forskellige forhandlere, hvor de opbevarer flere forskellige typer af retro møbler. Du kan selv vælge, om det skal være hylder, borde, stole eller måske udskæringer af skulpturer, som du gerne vil have i dit hjem. 

Lamper

Hvis du gerne vil skabe en retro stemning i dit hjem, så kan du benytte dig af gamle designer lamper. Dette er kommet på mode igen, og det kan give en fornemmelse af en harmonisk blanding af stilarter. Når du vælger at benytte dig af en designerlampe i dit moderne hjem, kommer den til at stå skarpt sammen med nyere og mere simple møbler. Lampen bliver altså en samlingspunkt for øjet. 

Større møbler

Der findes mange ældre og flotte designer møbler, som du kan benytte dig af i dit hjem for at give det et retro look. Du kan for eksempel benytte dig af sofaer eller stole fra 70’erne og benytte dig af andre mere nedtonede designs til møblerne der er omkring. Dette vil sørge for, at du ikke benytter dig for meget af inspiration fra fortiden. På denne måde undgår at dit hjem bliver en tidslomme. 

Farver

Vil du gerne indrette dit hjem mere retro, kan du benytte dig af farver. Det er blevet en norm at benytte sig af sort, hvid og stål i de fleste hjem, men du kan tage det til næste skridt ved at male dine vægge i spændende farver eller benytte dig af muligheden for røde stole eller gule sofaer.