Tre gode råd til at gøre julen mere grøn

Tre gode råd til at gøre julen mere grøn

SPONSORERET:

Dette er sponsoreret indhold

De fleste danskere er begyndt at blive mere og mere bevidste om at leve grønnere og at behandle miljøet bedre. Snart er julen over os, og der er rigtig mange traditioner og tanker forbundet med julen for de fleste danskere. Derfor kan det være svært at finde ud af, hvor man kan gøre noget for, at julen bliver lidt grønnere, uden at traditionerne bliver rykkede eller, at hyggen forsvinder. I denne artikel, vil du derfor få nogle råd til, hvor du kan gøre noget, så julen bliver lidt grønnere.  

Køb din vin økologisk 

De fleste mennesker i dag klar over at det meste mad kan købes økologisk, men det er forholdsvis nyt, at man også kan købe sin vin økologisk. Med økologisk vine vil man få den helt samme velsmag, som man plejer fra vinen til julemiddagen, men man kan med økologisk vin få en lidt bedre smag i munden bagefter også. De økologiske vine er nemlig lavet med fokus på biodynamisk landbrug, hvor der ikke gøres skade på miljøet og på jorden, som vinen dyrkes i. Ved at købe økologisk vin, vil der altså gøres noget for miljøet uden at der rykkes til hverken grænser eller traditioner. Det hele bliver bare lidt grønnere. Denne økologiske vin er også meget velegnet til at bruge i julemaden, og kan derfor sagtens også gøre maden lækker og lidt mere grøn. 

Fokus på madspild 

Vi laver rigtig meget mad i julen, og det er ofte i disse tider, at der også sker rigtig meget madspild. Men det er faktisk meget simpelt, at man kan planlægge sig ud af dette madspild i juledagene. Det er nemlig sådan, at al den gode julemad som er tilovers, sagtens kan bruges igen dagene efter. Derfor kan en rigtig god idé være at holde julefrokost i de to dage efter jul og dertil servere denne lækre julemad. Man kan også tage maden med, hvis man er inviteret til julefrokost hos nogle andre. Det handler bare om aftale, at alle tager noget med, hvis de har noget tilovers. På denne måde skal man ikke ud at købe ny mad ind til julefrokosten, og samtidig kommer man uden om, at maden bare ligger i køleskabet, og ikke bliver spist. 

Sorter affaldet 

Efter juledagene er der ofte rigtig meget affald, og det kan for nogle være svært at overskue. Men det kan hjælpe rigtig meget på miljøet, at man husker at få sorteret affaldet og smidt det ud i de rigtige skraldespande. Der vil ofte være både plastik, mad, glas og meget mere, som kan sorteres. Dette kan man gøre ved fra starten at have poser sat op i køkkenet eller bryggerset, hvor man hen ad vejen får smidt de forskellige ting i fra starten, så man ikke til sidst står med alt affaldet, og det derfor bliver uoverskueligt. Ved at gøre dette er det kun en lille ændring, der skal til for, at affaldet bliver sorteret hen ad vejen, og derfor er der styr på det fra start af.