Det er moderne at være retro

Det er moderne at være retro

SPONSORERET:

Trends indenfor tøjbranchen og boligindretning skifter hele tiden, men ofte kommer trends også tilbage, og det ses i stor stil lige nu. Mange store designere udgiver nye produktlinjer der kombinerer retrostilen med den morderne stil, som gør det muligt for dig at kombinerer det morderne med retrostilen, og få plads til fede retro genbrugsmøbler. Det nyeste indenfor indretning er derfor, at kombinerer den moderne ruminddeling med retrostilen fra 50’erne, 60’erne og 70’erne.

 

Hvad er retro?

Retrostilen er kendetegnet ved brændte farver, f.eks. orange. Retro betegnelsen bruges ofte til at beskrive design der stammer fra 1950 til 1970, men bruges også til at beskrive motiver, teknikker og materialer brug i denne periode. Retro stammer originalt fra Fankrig, og er en forkortelse for Rétrospectif, som blev brugt om den franskemode i 1970’erne. Senere blev retro adopteret af resten af verden til at beskrive moden, designet og indretningen fra en tidligere periode.

Stilen i 50’erne og frem til 70’erne havde fokus på at alle hjem skulle personliggøres, det blev gjort ved brug af brændte farver, men også mange pyntegenstande som f.eks. trompeter på væggene, og det er selvfølgelig ikke det hele der kommer med tilbage i vores hjem igen. Som udgangspunkt er det et nyt tag på retrostilen som bevæger sig in i danskernes hjem, hvor farverne stadig kan have inspiration i træfarverne og de brændte farver fra dengang, men skarpe grønne farver bliver dog efterladt i fortiden. Det var desuden meget vigtigt at overpynte de danske hjem i denne periode, alle overflader skulle have en pynte genstand, og de fleste har set billeder fra dengang, og det er slet ikke i stil med den simplistiske indretning vi kender fra dagens Danmark.

 

Den moderne retrostil

Den morderne retrostil tager udgangspunkt i designet dengang kombineret med de morderne farver som træ-, sort- og hvidefarver. Det er ofte pyntegenstande der har været modtagelige overfor de brændte brune og orange nuancer, så bare rolig, vi kommer ikke tilbage til orange og brunevægge lige foreløbig. Den morderne retrostil er en simplistisk stil der tager inspiration fra 50’erne og frem til 70’erne, som stadig søger at holde de rene linjer i hjemmet, men skabe mere personlighed i danskernes hjem, ved at indføre genstande og møbler med personlighed til hjemmet.

Retrostilen ses mest i dagligstuerne og på badeværelserne, men også meget fremtræden i disse rum. Stilen ses at have tage hold i badeværelset, ved at det er blevet mere og mere populært at bruge gamle stueskabe, som erstatning til underskabet til håndvasken. Flere og flere vælger også at beholde de gamle småklinker på badeværelserne og i stedet for at udskifte dem, sørger for at de bliver vedligeholdt.

 

Giv loppemarkedsmøbler en kærlig hånd

Den nye trend giver selvfølgelig et fantastisk incitament til at komme ud og finde nogle fantastiske retromøbler, som du selv kan bruge til indretningen af dit eget hjem. Der er store muligheder i at restaurere ældre møbler, ved at give dem en kærlig hånd, men du kan faktisk også pifte dem lidt op. Der er selvfølgelig mange ting, du kan gøre for at pifte dine møbler op, men det er en rigtig god idé at sørge for at give dem et lille skud af den morderne indretning. Det kan være små ting som at male dele af møbler hvide eller sorte, men beholde den originale farve andre steder, det kan give et frisk pust til indretningen og diverse møbler.

Det kan også være at du vil have bygget et ny badeværelse i den lækre retrostil og udfylde det med smukke retro møbler. Det vil give dig muligheden for at kombinerer det nye med det gamle, og tage præcis de dele fra begge verdener som du gerne vil have med i dit hjem. Hvis der mangler luft i budgettet til at bygge nyt badeværelse kan du evt. tage et lån hos LendMe.dk så du kan komme i gang.