5 retrosofaer til den stilfulde stue

5 retrosofaer til den stilfulde stue

SPONSORERET:

Sponsoreret indhold

Gammelt er det nye sort. Hvad enten det kommer til tøj, musik eller boligindretning så er retro ofte et plus-ord. Vi vil tage stilarter fra tidligere årtier tilbage, og trække dem ind i vores moderne verden. Vil man have lidt retro-feel ind i sin bolig kan et godt sted at starte være at kigge på retrosofaer.

Klassisk i læder

Når det kommer til retrosofaer og sofaer i klassisk stil, er få ting så tidløs en klassiker som den sorte lædersofa – og det er ikke svært at se hvorfor. En lædersofa giver både stil og komfort i mængder, og passer ind i mange forskellige typer indretning. For nogen, giver lædersofaer dog et billede af store, uelegante flydere, men sådan behøver det ikke at være.

Symfonis 3-personers lædersofa er et godt bud på en sofa der er klassisk, men alligevel med et moderne twist. Sofaens hynder og armlæn er slanke og elegante, hvilket medvirker til denne blanding af retro og moderne. Dette bliver yderligere understreget med den meget mørke antracitgrå farve der bidrager som et alternativ til den helt klassiske sorte.

Fancy i velour

Velour har for alvor gjort comeback i boligindretning over de seneste par år – og det er ikke svært at se hvorfor. Velour er både en god måde at få farve og lidt retro-stemning ind i sin bolig, uden at lade det løbe løbsk. En oplagt måde at gøre dette på er ved at erhverve sig en retrosofa i velour.

Et bud kunne være Stamfords 2,5-pers. sofa i grøn velour. Sofaens størrelse gør at den passer ind i de fleste hjem, også hvis man bor i en mindre lejlighed. Har man god plads og brug for flere siddepladser kan sofaen desuden nemt sammensættes med andre møbler – både de retro og de moderne.

Højrygget stil

Et andet retro-look der med fordel kan trækkes ind i den stilfulde stue, er en klassisk, højrygget sofa som den blå, stofbetrukne Tango sofa. Sofaens høje ryg med pynteknapper vil skille sig ud i mange stuer, men på en elegant og stilet måde. Det mørkeblå stof kombineret med de lyse træben giver den ellers høje sofa, et let og luftigt udtryk.

Retro på den subtile måde

Sofaer i velour eller med høj ryg kan muligvis blive for meget for nogen. Der er dog også mange retro sofaer der tilføjer noget unikt til en stue, uden at det tager for meget opmærksomhed. En sådan er den grå Retro 3-pers. sofa. Den klassiske form og pynteknapperne på ryggen giver masser af retro-vibes, uden at sofaen er for iøjnefaldende.

Sofaen fås både i den nævnte grå stof og sorte knapper, eller også i blå med hvide knapper. Begge er dog i samme, flotte retro-stil og giver et elegant twist til enhver stue. Komforten er de også fælles om – sofaernes hynder er polstret med koldskum for en fast, men behagelig siddekomfort.

Minimalistisk retro

Retro er, som vist her, mange forskellige ting, og ikke alle typer retro-stil falder i alles smag. En stil der dog falder i manges smag, særligt her i Danmark, er minimalisme. Det enkle og brugbare design uden for mange detaljer passer ind i de fleste hjem, og har noget tidløst over sig. De rene linjer og simple mønstre skaber ofte en hjemmefront med stilet ro på.

Når det kommer til retrosofaer og minimalisme, rammer få sofaer begge elementer bedre end Mexicos lyseblå CL800 sofa. Det lyseblå uldstof og trærammen i hvidolieret egetræ spiller fantastisk sammen både i farve og tekstur. Sofaens afrundede former giver både fornem siddekomfort og et lækkert retro-look. Sofaen fås desuden både individuelt som 2- eller 3-personers sofa, eller disse kan kombineres til et flot sæt, der vil fuldende sofaområdet perfekt.