På udkig efter den rette havetrampolin – her er hvad du bør opmærksom på

På udkig efter den rette havetrampolin – her er hvad du bør opmærksom på

SPONSORERET:

Når sommeren er over os, solen skinner og vi trækker udendørs, finder mange børnefamilier havetrampolinerne frem. Havetrampoliner er et must have i mange børnefamilier, hvor især familiens yngste – børnene – kan få utallige timer til at gå med leg på familiens havetrampolin. Der er dog stor forskel på de mange havetrampoliner på markedet, og der opstår nemt forvirring blandt de mange købere, når det kommer til, hvad de bør holde øje med. Vi giver her en række gode råd til, hvad du bør holde øje med, og ønsker du mere info om havetrampolinerne på det danske marked, kan du tjekke hjemmesiden Forbruger-test.dk ud, som har lavet forbruger-tests og guide til specifikt til køb af havetrampoliner.

Vælg en størrelse med fremtid i

Selvom børnene aktuelt er meget små, kan det være en god ide at tænke langsigtet, når du køber en havetrampolin. Køber du en havetrampolin af ordentlig kvalitet, kan en havetrampolin nemlig sagtens holde i mange somre. Jo større en havetrampolin er, jo dyre er den også som regel. Alligevel kan det ofte være en god ide at købe en trampolin i første omgang, som børnene kan vokse med, så i undgår alligevel at skulle købe begge.

Trampoliner er udsatte i det danske vejr

Det danske vejr er særdeles hårdt for havetrampoliner, som aldrig holder længe uden den rette vedligeholdelse og omtanke. Når efterårsvejret og de daglige regnbyger begynder at skylle ind over landet, bør havetrampolinen følge havemøblerne og blive gemt væk for sæsonen. Når det så igen er tid til at finde havetrampolinen frem fra garagen eller loftet, er det også en god ide at give fjedrene lidt olie, så de holder lidt bedre. Giver du fjedrene lidt olie, er de som regel også lidt nemmere at montere.

Tænk på sikkerhed og komfort

En havetrampolin står typisk på flere ben i en højde som godt kan gøre brugen af havetrampolinen farlig, for særlig de mindste. En løsning er at udstyre havetrampolinen med et sikkerhedsnet, hvilket dog er gør trampolinen ekstra udsat for stærke vindstød i efteråret. Alternativt kan trampolinen graves ned i haven. Dels gør det havetrampolinen nemmere og mere sikker at betjene for de mindste, men samtidigt gør det det også lettere for jer at dække trampolinen til i forbindelse med vinter og stormvejr. Vælger i at nøjes med at dække trampolinen til om vinteren, skal i dog være opmærksom på at fugt og kulde fortsat vil slide hårdt på trampolinen, hvortil den bør inspiceres grundigt inden den nye sommersæson tages i brug.