Hvad bruges en tilstandsrapport til?

Hvad bruges en tilstandsrapport til?

SPONSORERET:

En tilstandsrapport er en byggeteknisk rapport som afdækker en bygnings fysiske tilstand og blandt andet afdækker skader, der nedsætter bygningens værdi nævneværdigt. Tilstandsrapporten viser altså, om der er noget galt med huset og er med til at gøre, at køber ved, hvad han eller hun går ind til inden købet. Hermed undgås miskommunikation mellem køber og sælger. Tilstandsrapporten sikrer her, at køberen ved, hvad han eller hun står over for at skulle forbedre. Ved anvendelse af en tilstandsrapport sikres du, som sælger, altså ikke at skulle stå til regnskab for skaderne på huset, efter det er blevet solgt. 

Tilstandsrapporten består af tre dele. Den første del indeholder den bygningssagkyndiges gennemgang af boligen. Her giver den bygningssagkyndige de forskellige bygningsdele en karakter i forhold til, om der er fejl. Her vurderes ligeledes alvorligheden af de pågældende fejl. Den anden del består af sælgerens bemærkninger om boligen. Denne del inkluderer særligt de forhold, som den bygningssagkyndige ikke kan se og derfor ikke kan vurdere. Den sidste den består af oplysninger om bygningskonstruktioner og lignende oplysninger, der er vigtige i forhold til ejerskifteforsikring. Det er ikke lovpligtigt at få udarbejdet en tilstandsrapport i forbindelse med et boligsalg, men stort set alle boligsælgere gør det – og det er der en god grund til. Det er nemlig de færreste, der ønsker at have et ansvar hængende på sig i de næste 10 år. Sandsynligheden for, at der sker noget med boligen, inden for de næste 10 år er ganske stor, hvorfor det ikke kan betale sig at lade være med at få lavet en tilstandsrapport.

Hvor finder man den bedste pris på en tilstandsrapport?

Inden du starter din prisjagt, er det vigtigt at vide, at en lovlig tilstandsrapport skal udarbejdes af en beskikket bygningssagkyndig – også kendt som byggesagkyndige. Måden du finder den bedste tilstandsrapport pris på er underordnet, så længe, at rapporten bliver lavet af en byggesagkyndig. Rådgivning i forhold til at finde den bedste pris på en tilstandsrapport findes ved at gå til forsiden. Her kan du finde frem til alt, hvad der er at vide om tilstandsrapporter og ligeledes finde frem til den bedste pris på en tilstandsrapport udarbejdet af en byggesagkyndig. Ønsker du den absolut bedste tilstandsrapport pris, så fås denne gennem 3byggetilbud.dk. 3byggetilbud.dk udgør Danmarks største formidler af byggeopgaver herunder tilstandsrapporter.

Står du og skal til at sælge dit hus, har du altså ansvaret for at få udarbejdet en tilstandsrapport. Det er derfor dit ansvar, at få fat i en byggesagkyndig. Ligeledes kan det være aktuelt for dig, at tegne en ejerskifteforsikring, da de fejl og mangler, der ikke fremgår af tilstandsrapporten, sikres ved en denne.