Guide: sådan indretter du din stue i retrostil

Guide: sådan indretter du din stue i retrostil

SPONSORERET:

Det er populært som aldrig før at kigge lidt tilbage i tiden, når boligen skal indrettes. Retrostilen indtager stuer, køkkener og mange andre rum i boligen, og hvis du selv er betaget af den flotte retroindretning, er det ikke noget i vejen for, at du kan bringe flotte elementer fra 60’erne, 70’erne og 80’erne ind i din bolig

Dansk design i retrostil

Du finder i dag rigtig mange danske designere, der laver møbler og andet inventar med inspiration fra det tidligere århundrede. Her kan du finde møbler, der på fornemmeste vis kombinerer retrostil med et moderne touch, så din bolig ikke komme til at ligne en tidslomme fra 60’erne, men så den på samme tid bliver moderne og lækker. 

Du kan eksempelvis kigge med blandt det store udvalg af møbler og andet inventar hos Moodings, hvor du finder flotte produkter i høj kvalitet. Møbler i retrostil er bl.a. kendetegnet ved mere organiske former og ved nogle lidt mørkere farver. 

Brug farver 

Når du kigger lidt tilbage i tiden, vil du hurtigt opdage, at voldsomme farver var meget populære gennem store dele af 60’erne, 70’erne og 80’erne. Derfor er det effektivt at bringe nogle stærke farver ind i din bolig, hvis du elsker retrolooket. 

Du kan med fordel udse dig nogle få stærke farver, som du lader gå igen i hele stuen. Det kan være farver som gul, pastelfarver og rød, som alle er flotte retrofarver, der vil give liv til din bolig. 

Gå i genbrug

Når du skal finde små ting til reoler og vindueskarme, kan du med fordel gå i genbrug for at finde nogle af tingene. Her finder du nemt vaser, lysestager og lignende, som rent faktisk kommer fra 60’erne, 70’erne og 80’erne, så du kan bringe lidt autentisk retrostil ind i boligen.