Gør klar til fest – 6 tips til at holde en god fest

Gør klar til fest – 6 tips til at holde en god fest

SPONSORERET:

Der er intet bedre end en god fest, så her får du en guide til, hvordan du gør klar til din næste fest. God fornøjelse med planlægningen og selvfølgelig vigtigst af alt afholdelsen af de kommende festligheder. Læs med her, og gør klar til fest.

Styr på alt det praktiske

Det kan lyde utroligt kedeligt, men for at afholde en god fest, så skal der være styr på det praktiske, og gerne i god tid. Dato for festlighederne skal besluttes, location skal vælges og derudover skal det selvfølgelig bestemmes, hvem der skal inviteres med til fest.

Alt afhængig af, hvilken fest du skal afholde, så påvirker det ofte gæstelisten. Det kan være en hyggelig familiefest, en vild fest i gode venners lag eller en sjov fest med dine kollegaer. For at sikre, at flest muligt kan deltage i festlighederne, er det en god ide at være ude i god tid, så der er mulighed for at planlægge derefter.

Bordet skal dækkes

Som vært er der flere lavpraktiske ting der skal være styr på. Du skal eksempelvis have nok bestik, tallerkener og drikkeglas. Og ikke nok med at der skal være nok, så kan det for mange også være en fed måde at sætte stemningen. Borddækningen siger meget om værten, så hvis det er noget du går op i, kan du overveje at kigge på nogle unikke glas, eller andet til din borddækning.

Alt efter, hvilken stil eller tema du går efter, så er det oplagt at borddækningen følger trop, så der skabes en rød tråd for hele aftenen. Hvis du vælger at invitere gæsterne til temafest med et bestemt årti, så gæsterne ankommer iført tøj, der repræsenterer det givne årstal og playlisten er præget af hits fra den givne periode.

Borddækningen skal selvfølgelig også afspejle dit tema, hvor du kan finde smukke retro lysestager, keramik, service og meget andet her på retro-app.dk. Dermed har du mulighed for at følge temaet helt til dørs, og skabe en gennemført oplevelse for dine gæster.

Tema eller ej?

Udover at der skal være styr på det praktiske, så kan du også med fordel overveje, om der skal være et bestemt tema til festen. Det sætter ofte lidt ekstra gang i festlighederne, hvis der vælges et tema, der eksempelvis både kan afspejles i invitation, festpynt og selskabslege. Det kan tilmed give anledning til at klæde sig ud. Få inspiration til forskellige typer temafester. Det er altså kun fantasien, der sætter grænser for, hvilket tema, der skal være til din næste fest.

Musik skal der til

En nødvendighed til en god fest, er selvfølgelig den rette musik. Der er intet, der kan skabe god stemning, som noget musik med god energi og lidt up beat tempo. Sammensæt gerne din egen playliste, der er specielt valgt til anledningen. Således er der mulighed for at vælge den perfekte blanding af velkendte klassikere, sange der kan synges med på, dansehits, festlige nye hits og meget mere. Det er altid en god ide at mixe nutidige hits med klassikere fra de forgangne årtier. Bland også gerne forskellige genrer, så der er noget for enhver smag.

Vådt og tørt

Der skal selvfølgelig styr på, hvilken menu der skal serveres. Mulighederne er mange, om du er til at bestille udefra eller stå i køkkenet selv. Det kan være en buffet, hvor der er noget for enhver smag. Skal der kræses lidt ekstra for gæsterne, kan du sammensætte en velsmagende portionsanrettet menu, så gæsterne får en overdådig smagsoplevelse.

En anden vigtig ting, der også skal styr på, er selvfølgelig drikkevarerne. Det kan være du har planlagt en lækker menu, hvortil der skal serveres skønne vine. Hvorefter at det er tid til drinks og dans. Du kan lave et cocktailkort til aftenens anledning bestående af nogle festlige cocktails. Prikken over i’et ville selvfølgelig være, at dine cocktails blev serveret i smukke glas.

Hvis ikke du ligger inde med utallige cocktailglas, så kan du enten tilføje lidt til din samling eller hive dine drikkeglas ud af køkkenskabene, da de ofte har flere anvendelsesmuligheder. De kan derfor sagtens bruges til at servere smukke cocktails til dine gæster.

Snacks skal der til

Anret gerne lidt forskellige snacks på fade og i skåle, så det er muligt at få stillet den lille sult, der nogle gange kan opstå undervejs på aftenen. En favorit i festlige sammenhænge er ofte salte snacks, der giver lidt modspil til søde og frugtige cocktails eller bare smager skønt til en fadøl eller et glas vin. Det er tilmed nemt at indkøbe lidt forskellige salte snacks, så du ikke nødvendigvis selv skal i gang med at fremtrylle dem.

Så skulle du gerne være helt klar til at invitere, dem du har kær, til en rigtig god fest!