Gør din have til en oase med den rette pleje og med personlige fund

Gør din have til en oase med den rette pleje og med personlige fund

SPONSORERET:

Drømmer du om en have, som er en lille og hyggelig oase, der gemmer på små skjulte kroge og hemmelige hjørner, som du og dine gæster kan gå på opdagelse i? Efter en periode, hvor det har været populært blandt haveejere at have en stor haven uden for mange træer og planter, ses der i højere grad tendens til, at haven skal være et personligt og hjemligt rum, som tillader kreative udfoldelser. En flot og hyggelig have har både brug for at få tilført nyt liv som for eksempel gennem tilførslen af ny og næringsrig muldjord, som du finder her, men i den grad også gennem det liv, du bringer ud i haven i form af personlige genstande og betydningsfulde fund. En smuk have kræver både pleje og et personligt touch, hvilket du kan læse mere herunder. 

Balancen mellem den vilde og den dyrkede have 

Du har helt sikkert selv befundet dig i en have, hvor du følte, at den havde den helt rigtige kombination af det vilde og hemmelighedsfulde i form af planter, der vokser sammen og danner en lille afkrog eller hule. Sådanne haver er sjældent blevet på den måde uden menneskelig indblanding. Mange planter har nemlig brug for de rette omstændigheder i jorden for at vokse optimalt, og det er blandt andet gennem tilførslen af en næringsholdig muldjord som den, du finder hos billig-muldjord.dk. En vildtvoksende have har nemlig stadig brug for hjælp til at vokse frodigt, og den smukke oase, du drømmer om, får du derfor bedst frem ved at give planterne den pleje og næring, de har brug for. Hvis du for eksempel vil lave en afkrog med et naturligt espalier, bør du overveje, om jordbunden skal tilføres muldjord. 

Skab personlighed med fine fund 

I gamle haver, der har fået lov at vokse lidt tilfældigt, ser man ofte, hvordan gamle skulpturer, store vaser, krukker og små hyggelige støbejernsbænke har fået en plads i en krog eller på et lille bord i haven. Selvom du ikke har tænkt dig at købe store skulpturer til din have, kan du nemt og enkelt tilføre din have ved at finde små og hyggelige vaser af keramik, som kan få en plads i en hyggelig krog. Det skaber en unik balance mellem det vilde og det personlige, når du placerer nogle små skjulte skatte forskellige steder i din have. På den måde giver det en følelse af at gå på opdagelse i en skjult oase.