Fem gode råd til hvordan du kan være bæredygtig og spare penge i din indretning

Fem gode råd til hvordan du kan være bæredygtig og spare penge i din indretning

SPONSORERET:

Dette er sponsoreret indhold

I Danmark – og i resten af verden – lever vi desværre i dag i en såkaldt “køb og smid væk-kultur”, hvor der hver dag produceres tusindvis af nye varer på fabrikker, der forurener og sviner på miljøet. Og det forholder sig desværre også sådan, at når varer er billige at købe ind, har man det mindre dårligt med at skille sig af med dem hurtigt igen efterfølgende. Det er dog ikke en bæredygtig måde at være forbruger på, og derfor har vi i denne artikel samlet vores bedste tips til, hvordan man kan være bæredygtig og samtidig spare penge, når man indretter sit hjem.

Tip nr. 1: Gør dit gamle spisebord til et nyt skrivebord

Et af de bedste sparetip, man kan give, når det kommer til boligindretning er sandsynligvis at udnytte og genbruge nogle af de ting eller møbler, som man allerede har i sit hjem. Et rigtig godt eksempel på, hvordan man kan bære sig ad med dette er, at man kan genbruge sit gamle spisebord og lave det om til et nyt skrivebord, som kan bruges til at indrette kontoret. Om du vælger at bruge bordet som en helhed, eller om du kun vil gøre brug af bordpladen eller måske bordbenene, er det 100 % en bedre løsning end at smide spisebordet ud og købe et nyt skrivebord. Flere og flere danskere begynder at upcycle deres gamle møbler, og mange har faktisk held med at få dem til at se helt nye ud.

Tænk over, hvor fantastisk en følelse, det kan være at sidde på sit nyindrettede kontor og gøre sig klar til en god arbejdsdag, når man sidder ved et skrivebord, som man selv har bygget med sine to egne hænder med materialer, som man havde i forvejen. Og efter en lang arbejdsdag ved dit fede, upcyclede skrivebord, kan du stresse af og tømme hovedet ved at prøve et af de mange spil, der er på Leovegas – et af Danmarks førende online spillesteder. 

Tip nr. 2: Køb og sælg brugte ting og sager

Der er faktisk – nærmest bogstaveligt talt – ingen grænser for, hvad man kan finde af fede ting og møbler, hvis man går på jagt efter brugte ting. Hvad end du foretrækker at shoppe i din lokale genbrugsbutik, på Facebooks markedsplads eller måske på Den Blå Avis, kan du med stor sandsynlighed gøre nogle fede fund, som du kan være helt sikker på, at ingen andre har magen til dig.

Du kan i samme omgang også udnytte muligheden for selv at få solgt ud af dine egne brugte sager. Det, som du måske alligevel havde tænkt dig at smide ud eller give væk, kan være guld værd for andre, og du kan derfor tjene en lille skilling på det. At købe og sælge brugte ting og sager er altså en god måde at spare – eller tjene – penge på i boligindretningen.

Tip nr. 3: Genbrug så meget som overhovedet muligt

Det handler ikke kun om at købe genbrugte varer, når man snakker om genbrug i boligindretningen. Det handler i den grad også om at udnytte de ting, som man alligevel gør brug af i sin dagligdag – og genbruge dem. Tag for eksempel de konservesdåser, som man køber hakket tomater eller bønner i. Eller glasset fra din instant kaffe eller de små pestoglas. Disse materialer er genanvendelige og kan naturligvis køres på genbrugspladsen, hvor de vil blive genbrugt og lavet til ny emballage, hvilket i sig selv er meget bæredygtigt. Men du kan også vælge at bruge glas som blomstervaser, som du dekorerer med glasmaling eller for eksempel washi tape. Du kan også genbruge glas og dåser og lave en fed og unik lampe til dit hjem. Mulighederne er uendelige, hvis bare man er kreativ nok.

Tip nr. 4: Gå på jagt efter de gode tilbud

Hvis du ønsker at spare penge når du køber møbler, men samtidig gerne vil være bæredygtig, kan det godt betale sig at være lidt af en tilbudsjæger. Det skal dog forståes på den måde, at man ikke skal gå efter de klassiske udsalg, hvor det gælder for butikkerne om at få solgt så meget som muligt. Gå i stedet for efter ophørsudsalg, fabriksudsalg eller de gode tilbud på udstillingsvarer, da det i disset tilfælde er varer som er nedsat, der ellers sandsynligvis ville blive smidt ud eller destrueret, hvis ikke de blev solgt.

Tip nr. 5: Man kan sagtens indrette med mærkevarer selvom man har et budget

Hvis du er typen, der drømmer om en dag at have et vitrineskab fyldt med service fra Royal Copenhagen eller måske er helt vild med de karakteristiske stribede Kählervaser, er det ikke nødvendigvis éns betydning med, at du må undvære bare fordi du ikke har råd eller gerne vil være bæredygtig. Der er nemlig rigtig mange mærkevarer til salg på de forskellige platforme, hvor der bliver købt og solgt genbrugsting, så hold øje med din lokale markedsplads!