Tre ting du bør være opmærksom på, når du designer din drømmestue

Tre ting du bør være opmærksom på, når du designer din drømmestue

SPONSORERET:

Dette indhold er sponsoreret

Stuen i hjemmet er det blandt det vigtigste rum i huset, når det kommer til at skabe hygge og glæde. Sammen med køkkenet, er det i stuen hvor de fleste bruger deres vågne timer i hjemmet, hvortil det er vigtigt at skabe sig nogle gode rammer, hvor du kan slappe af og hygge dig med familien. Vi giver dig her tre gode råd til, hvad du særligt bør være opmærksom på, når du indretter din stue.

Giv plads til de vigtigste møbler

Ikke to personer har den samme stil, så at udpege hvilke møbler der er de “rigtige” og “forkerte” at have i hjemmet vil være forkert, da folks smag simpelthen er for forskelligt. Uanset hvilken stil du er til, er det som regel en god ide at give plads til stuens vigtigste møbler såsom sofa, fjernsyn eller hvad der ellers betyder særligt meget for dig i din stue. En stue hvor møblerne står meget tæt og kompakt vil nemlig skabe en illusion af indelukkethed og mindre plads, hvortil det er en god ide at skabe god plads rundt om de primære møbler. Særligt stole og sofaen som du sidder i, er det vigtigt at give plads til. Mangler du ideer til hvilken sofa du skal have i hjemmet, kan du tjekke Daells Bolighus ud, hvor du kan finde inspiration blandt deres mange forskellige sofasæt.

Lyse farver skaber glæde og plads

Som beskrevet ovenover, er det vigtigt at have følelsen af plads omkring sig. Selvom en omgang maling ikke kan gøre rummet du er i fysisk større, kan det at male et rum som stuen give en illusion af mere plads i rummet. En helt lys farve vil ligeledes skabe mere lys i rummet, hvilket særligt vil komme jer til glæde i årets mørke måneder. Alt afhængig af lysindfaldet fra vinduer med mere, bør du dog overveje om det skal være en blank eller refleksfri maling. Om sommeren på solskinsdage kan en blank overflade virke voldsom, hvor det kan være svært at holde lyset ude, hvis der er behov for dette.

Skab et socialt centrum med et sofasæt

Selvom vi gerne vil slappe af i vores stue, er stuen også et sted hvor vi gerne vil kunne snakke med vores familie, venner eller hvem ellers der er på besøg. Overvej derfor hvordan placeringen af borde, stole, sofaer med mere påvirker dine muligheder for at have en samtale i rummet. En skidt placeret lampe, en lidt for stor plante, en højtaler eller anden form for møbel der afskærmer eller besværrer det at have en samtale kan bidrage til ødelægge en ellers hyggelig social situation. Tænk derfor nøje over indretning og placering af møbler.