Renover dit hjem, så det passer til retro-stilen

Renover dit hjem, så det passer til retro-stilen

SPONSORERET:

Retro-møbler er ufatteligt populært blandt stilbevidste danskere, og det betyder også, at det er denne stil, som mange danskere går efter, når hjemmet skal renoveres. Herunder kan du finde nogle generelle råd, som det er en god idé at overveje, når hjemmet skal renoveres.

Vælg den rette hoveddør

Det kan være fristende at finde en gammel hoveddør, som du selv sætter i stand, så den har den sjæl, som man ofte går efter, når man vælger at købe ældre ting. Det kan dog være svært at finde den helt rette dør, og det kan også være et meget udfordrende valg, hvis døren skal tilpasses. En eventuel tilpasning af en ældre dør vil også betyde, at du selv skal finde materialer til hoveddøre, og derudover skal materialerne naturligvis også passe til din unikke dør.

Som alternativ til en retro-hoveddør kan du vælge at gå helt over i den modsatte stil og i stedet vælge en moderne og stilren dør. Det moderne og stilrene look er fanatisk, hvis du har nogle enkle retro-fund, om du gerne vil fremhæve i dit hjem. En facadedør med glas kan være et godt valg, da de både er moderne og samtidig lukker masser af lys ind i husets rum. Du kan besøge SparVinduer for at se eksempler på facadedøre eller se dem også her.

Få masser af lys ind i husets rum

Når du renoverer dit hjem, er det ufatteligt vigtigt, at du også overvejer dit valg af vinduer. Alle rum bliver mere indbydende, når der bliver lukket masser af lys ind, og derfor er det vigtigt at vælge de rette vinduer.

Ældre vinduer har sjæl og charme, men det er også vigtigt at huske på, at nye vinduer har visse bekvemmeligheder. Det kan for eksempel være udforende at få gamle vinduer til at være tætte nok, mens nye vinduer kan give store besparelser på varmeregningen. Derudover er moderne vinduer også nemmere at rengøre, og et drejekip vindue kan for eksempel vaskes på begge sider indefra.

Lys og luft vi hjælpe dine møbler til at tage sig godt ud. Dit hus skal ikke virke gammelt, for så vil dine møbler også komme til at virke gamle.

Vær modig med væggenes farver

Vi har i mange år foretrukket hvid som den eneste farve, når vi maler vores vægge, men dit hjem kan vinde meget charme, hvis du er mere modig med hensyn til væggenes farver.

Du kan både vælge at male alle væggene i et rum i en bestemt farve, men denne løsning kan godt virke lidt overvældende, hvis der er tale om en meget markant farve. I stedet kan du overveje at vælge én enkelt væg i rummet i den bestemte farve.

Når du vælger farver til dine vægge, kan du med fordel overveje, om der er bestemte møbler i rummet, som du gerne vil fremhæve.