Overvejer du at blive vegetar, veganer eller pescetar?

Overvejer du at blive vegetar, veganer eller pescetar?

SPONSORERET:

Har du haft i tankerne hvorvidt du skal vælge at gå en ny vej med kosten? Der er flere og flere, som netop vælger at skrue ned på kød, mælkeprodukter eller andre animalske produkter. Læs med her og få en bedre forståelse for hvad du kan blive. 

Hvad er en pescetar?

En pescetar tilvælger fisk og fiske relaterede kost, men lever generelt af vegetarisk kost, det vil altså sige at de ved lejlighed, eller ved ny og næ tilvælger fisk i deres kost. Hvis du er interesseret i at spise, som en pescetar, kan du hos måltidskasserne.dk få en måltidskasse, som er tilegnet og lavet udfra hvad én pescetar indtager, og derfor både indeholder vegetariske retter, hvor du samtidig får fisk med i pakken. Dette er en god måde, at begynde at spise mindre kød, hvis man ønsker at skære ned på kød, men gerne vil kunne have mulighed for at få proteiner gennem fisk og skaldyr. 

Hvad er vegetar?

Vi er alle mere familær med udtrykket vegetar. En vegetar spiser hverken kød, fjerkræ eller fisk. Derudover indtager en vegetar heller ikke honning, da det er et biprodukt. Når man lever og spiser som en vegetar, spiser man primært plantemad og kost, samt man også gerne må indtage æg og diverse mælkeprodukter. Der er dog mange forskellige typer af vegetar, hvor vegetarer enten udelukker æg eller mælkeprodukter i deres kost. Hos måltidskasserne.dk kan du ligeledes bestille en måltidskasse, som er baseret på vegetariske retter og kost, som gør det lettere for dig, som gerne vil blive vegetar eller er det. 

Hvad er en veganer?

Hvis man er ude i, at udelukke og undgå alle animalske former for fødevarer, så er det veganer man bliver. En veganer indtager kun plantebaseret kost. En veganer undgår altså, at indtage fødevarer, som er blevet produceret på dyr. Det kan være svært, at starte ud som veganer, dea der er mange nye ting man skal forholde sig til. De fleste fødevarer indeholder nemlig enten spor af mælk eller æg, og derfor kan det være svært at hoppe ud som veganer. Der er dog flere og flere, som vælger at blive veganer – både for at udfordre sig selv, men også for sundheden og miljøets skyld. Der er faktisk mange veganere, som mener at de har fået det bedre og kan præstere bedre efter de er hoppet på veganer kosten.