Opgrader din have med disse 4 ting

Opgrader din have med disse 4 ting

SPONSORERET:

Dette er sponsoreret indhold

Elsker du at bruge tid i haven, men ved ikke altid, hvad du skal give dig til foruden at ligge og slikke sol eller slå græsplænen i sommermånederne? I denne artikel finder du fire ting, som du kan opgradere din have med, så du får mere at lave og kan nyde bedre af den.

Placer en kompostbeholder

En af de ting som du kan opgradere din have med, er en kompostbeholder. Der er mange gode grunde til at placere sådan en i din have. For det første er det bæredygtig måde at komme af med dit madaffald på. For det andet har du altid næring til planter lige ved hånden. Der er derfor ingen særlig grund til at ikke vælge at investere i en kompostbeholder til haven. 

Køkkenhaven har flere fordele

Noget andet du kan placere i din have, er en køkkenhave. Hvis du godt kan lide at bruge masser af tid i haven, er en køkkenhave næsten et must for dig. Grunden til dette er, at du næsten altid kan finde noget at give dig i kast med, når det kommer til denne. Tag dog ikke fejl. Mange af de ting, som du kan plante i en køkkenhave, kan klare sig selv næsten på egen hånd med minimal pleje. De bedste resultater får du dog ved at lægge en masse arbejde i den.

Der er mange fordele ved en køkkenhave. En af disse er selvfølgelig, at du kan bruge masser af tid på denne. En anden er, at den kan spare dig for penge, når det kommer til dine indkøb, da du vil være selvforsynende ved flere forskellige ting. Det er desuden også miljøvenligt at dyrke dine egne grøntsager, frugter, urter og lignende – så længe du ikke benytter sprøjtemidler, der går i grundvandet eller på anden måde kan skade miljøet.

Vælger du at etablere en køkkenhave, skal du overveje, hvor stor den skal være, og hvor mange ting, du ønsker at dyrke. Mange overvurderer, hvor meget plads de har brug for. Derfor kan det være en fordel at starte med kun lidt plads, og så udvide, hvis det bliver nødvendigt.

Skab hygge med en bålplads

En tredje ting du ikke kan undvære i din have, er et bålsted. Der er ikke noget mere hyggeligt end at sidde foran ilden og lave snobrød, riste pølser eller skumfiduser de lune sommeraftener. Når du laver en bålplads, kan du vælge enten at lave et bålsted i jorden eller du kan købe et bålfad. Begge dele fungerer. Husk at lave eller købe nogle møbler hertil, så du ikke hele tiden skal slæbe stole fra terrassen eller lignende hen til pladsen. 

Et legeområde til børnene

Selvom mange børn godt kan underholde sig selv bare med en græsplæne, gør det bestemt ikke noget at opfordre dem til lege ved at lave et legeområde i haven med trampolin, gyngestativ eller lignende. Du kan være sikker på, at sådan et område vil blive brugt flittigt af særligt de yngste.