Giv dine retrofund nyt liv

Giv dine retrofund nyt liv

SPONSORERET:

Genbrugsfund og retro møbler er i de seneste år blevet uhyre populære og har for alvor gjort deres indtog i de danske hjem. Overalt er der også dukket retro forretninger og forhandlere op, der sælger de fineste, sjoveste og mest elegante møbler, lamper, glasvarer og nipsting. Der er noget for enhver stil og ethvert budget. Med de mange genbrugsforretninger og genbrugsstationer er der også en gylden mulighed for at give det helt perfekte fund nyt liv. Læs videre for at få gode råd til hvordan du kan give dine fund nyt liv og ny farve. 

Belysning og batterier

Hvis du er på udkig efter ny belysning til hjemmet er der gode muligheder for et retrofund. Specielt bordlamper og pendellamper gør et comeback, og du vil uden tvivl kunne finde lampe der matcher din stil og dit udtryk, ligemeget farven og formen. Det kan dog også ske at retrofund har brug for en ekstra kærlig hånd før de virker optimalt, eller at du selv har brug for at optimere, ændre eller udskifte ledninger, fatninger eller batterier. På denne side kan du finde et stort udvalg af batterier, kabler og værktøj så du let kan komme i gang med at give nyt liv og lys til dine retrofund og tilpasse dem perfekt til dit hjem.

Mal og slib

Endnu en populær måde at give dine fund ny farve og ny shine er ved også at male og slibe. Dette gælder primært møbler, men mangle lamper og kan også få et sjovt nyt udtryk med lidt maling. Alt afhængig af dit hjem eller din indretningsstil leder du måske efter møbler i en bestemt farve, og hvis du for eksempel finder det helt perfekte spisebord, dog i den forkerte farve, kan du let og hurtigt male det så det passer. Det kan også være du finder et flot gammel teak-møbel, der har brug for et nyt lag olie eller en slibning. Uanset hvad kan fundet hurtigt shines op. 

Gør det selv

En sidste måde du kan give dine retrofund nyt liv på er ved at finde din indre gør-det-selv mand eller kvinde frem. Du kan nemlig sagtens genbruge dele af forskellige fund til at skabe noget nyt eller fikse ødelagte møbler eller lamper på egen hånd. Du kan også slippe fantasien løs og finde nye funktioner til dine find. En gammel flettet kurv kan for eksempel blive til en fin potteskjuler, en vase kan blive til en flot lampe med de rigtige batterier og pærer, eller en lækker stol kan ombetrækkes med hjælp fra en sømpistol og noget flot stof.