Det kan være, at du skal til at begynde på universitet – det kan også være, at du har gået der i noget tid nu. Uanset hvad så kan du nok bruge huskelisten til aflevering af eksaminer og projekter i denne lille artikel. Det ender oftest med, at man taber overblikket til sidst, hvis man har med store skriftlige projekter at gøre. Derfor er dette tiltænkt som en lille tjekliste, så du får det bedst mulige resultat for din gode indsats.
Korrektur
Det ligger oftest til sidst i processen. Man har siddet og kigget på opgaven i lang tid, og derfor kan man nogle gange stirre sig lidt blindt på den. Det er dog meget vigtigt, at der er styr på korrekturen, da det sender et signal om seriøsitet og professionalisme. Det kan også være en god idé at få et par friske øjne til at løbe teksten igennem, så den står knivskarpt til aflevering. Hvis du ikke kan overskue det, eller du ikke har nogen i familien, som kan hjælpe, kan du faktisk få hjælp til det. Det vil også spare dig lidt tid i slutfasen, hvis du får hjælp til det. Dette gælder også selvom du ikke længere er studerende, men allerede ud på arbejdsmarkedet. Du kan nemlig både få hjælp til erhvervskorrektur og erhvervsoversættelser fra professionelle.
Henvisninger
En anden ting, som er meget vigtigt at have styr på, er henvisninger. Du skal have lavet din litteraturliste, og den skal stilles korrekt op efter universitets krav til litteraturliste. Igen handler det om det udtryk, du vælger at sende. Hvis den står skarpt, alfabetisk og delt op efter teksttype, vil det virke som om, at du har styr på det og har gjort noget ud af tingene. Derudover er det jo også dem, der skal fortælle, hvor du har ting fra – hvilket er ret vigtigt, hvis du ikke vil tages for plagiat.
Tjek argumenter
Hvis det er en større opgave, skal du tjekke, at dine argumenter stemmer overens. Det kan være svært at holde styr på, og derfor kan det være en god idé at få en medstuderende til at læse den igennem og forholde sig til dine argumenter. Nogle gange kan man godt tage ting for givet, da man jo selv har skrevet opgaven og tænkt på de argumenter og pointer, man gerne vil fremhæve.
Opgaver på universitet tager oftest langt tid. Derfor sker det også, at man mister modet lidt til sidst, da det er en lang proces, der kan tage hårdt på én. Det er dog der, du skal huske på at give de sidste procenter, så det hårde arbejde ikke går til spilde. Det er ærgerligt, hvis man får en karakter mindre, fordi man lige har sløset lidt i slutspurten.