3 tips til en god nats søvn

3 tips til en god nats søvn

SPONSORERET:

En god nats søvn er en af de bedste gaver du kan give dig selv. Når du har fået nok søvn er du mere veludhvilet og kan gå dagen i møde med energi og fokus, hvilket er derfor det er vigtigt at prioritere søvn og komfort. Der er mange ting du kan gøre for at forbedre din søvn, blandt andet kan du investere i en god seng eller en god dyne, prøve meditation, eller tænke over hvordan dine omgivelser påvirker dig og din søvn. Denne artikel giver 3 gode tips til hvordan du kan få en god nats søvn.

Find den perfekte dyne 

En af de vigtigste ting i din seng er din dyne, og den har stor indflydelse på hvordan du sover. Derfor er det vigtigt at finde den helt rigtige dyne, der passer til dine behov. Nogle sover bedst med en tynd dyne, andre med en tyk. Hvis du sover uroligt findes der tyngde dyner, hvis ekstra vægt beroliger kroppen og giver en fornemmelse af tryghed. For andre er en Silkedyne vejen frem. Silke er kendt for at være temperaturregulerende og kan derfor hjælpe, hvis du sover dårligt på grund af skiftende temperaturer. På grund af dens temperaturregulerende egenskaber kan silkedynen også bruges året rundt, og du slipper derfor for at skulle skifte dyner. 

Skab ro 

Dine omgivelser har også noget at skulle sige når det gælder søvn. Jo mere rolig og tryg du føler dig, jo lettere er det at falde i søvn, og det er grunden til at du burde tænke over måden du indretter dit soveværelse på. Gå for eksempel efter møbler og belysning der udstråler ro og hygge, hvilket ofte kan findes i den lokale genbrugs eller retro forretning, eller gå efter unikke fund der afspejler din personlighed og gør, at du føler dig hjemme. Det er også vigtigt at du prøver at undgå ting der støjer, afgiver for meget lys eller på anden vis forstyrrer din søvn.

Væk med telefonen 

En god nats søvn afhænger også af hvad du foretager dig lige før du lægger dig til at sove. Her er mange ofte fristede til at bruge mobiltelefonen og til at tjekke diverse sociale medier, e-mails eller deres favorit spil en sidste gang. Det er dog noget af det værste du kan gøre, da lyset fra skærmen snyder til hjerne til at tro, at det er dag og at lyset fra telefonen er dagslys. Prøv i stedet at lægge telefonen fra dig en halv time inden du går i seng og grib i stedet en bog.